|
Post by Alexander de Lang on Jul 2, 2009 14:12:41 GMT -5
Noormees muigas ning jälgis, kuidas Mascha vasaku jala jalusesse paneb. "Emm... Noh. Kui sa kõvasti sadulast kinni ei hoia, siis viiskümmend protsenti," seletas ta lihtsalt ning ootas, kuidas Eliza ennast sadulasse ajab.
|
|
|
Post by Mascha Eliza Bleu on Jul 2, 2009 14:17:05 GMT -5
,,Ma ripun nagu takjas selle küljes, kõvemini poleks enam võimalik,'' teadvustas Mascha, kuid tõstis siis parema jala kohmakalt üle ning sai siis kudagi isegi õnnestunult sadulasse istuma. ,,Mul on tunne, nagu vajuks see loom kohe minu raskuse all kokku,'' sõnas tütarlaps veidi närviliselt naerdes.[/i][/color]
|
|
|
Post by Alexander de Lang on Jul 2, 2009 14:21:42 GMT -5
Alexander hakkas vaikselt naerma ning vaatas korraks Maschat, kes nüüd palju kõrgemal oli. "Nii... Ma annan nüüd ratsmed sinu kätte. Kas sa tead, kuidas hobuse liikuma ajada ning pöörata ja pidurdada?" küsis ta muiates.
|
|
|
Post by Mascha Eliza Bleu on Jul 2, 2009 14:28:34 GMT -5
,,Ma ei teinud nalja muide,'' pomises Mascha alahuult närides. Alexanderi küsimuse peale kallutas tütarlaps pea veidi viltu. ,,Liikuma ajamiseks tuleb vist keelt naksutada ja kandadega togida, või midagi sellist?'' pakkus Eliza, alla kuti poole vaadates. Talle tundus, et ta ikkagi oli kuidagi kõrgel.[/i][/color]
|
|
|
Post by Alexander de Lang on Jul 2, 2009 14:36:51 GMT -5
"Liikuma ajamiseks pead sa lihtsalt Dominole väikese hoobi kandadega andma," seletas Alexander naeratades, silitades siiani hobuse koonu, pilk püsimas Elizal. "Paremale pööramiseks pead sa ratsmetest parema käega natuke tõmbama ning vasakule pööramiseks pead sa vasaku käega ratsmetest tõmbama. Hobune liigub sinna poole, kuhu tema pea on," sõnas ta muiates ning jätkas peale pisikest pausi: "Ja seisma jätmiseks pead tõmbama mõlema käega ratsmetest, kuid vaikselt. Proovi pööramisel ja seisma jätmisel hoida enda käsi võimalikult allpool, sest kui sa kõvasti tõmbad ja käsi üleval hoiad, võivad hobusel hambad minna..." Viimase sõna jättis Alexander meelega ütlemata ning ta muigas taas. "Ja ma eeldan, et täna me galopi ja traaviga ei alusta, eks ole?" päris ta seejärel, viies pilgu taas Maschale.
|
|
|
Post by Mascha Eliza Bleu on Jul 2, 2009 14:41:44 GMT -5
Mascha kuulas Alexanderi juttu, üritades samal ajal kõike meelde jätta. Teoorias ei tundunudki asi raske, kuid mis praktikasse puutus. Mas ei tahtnud mõeldagi, mis siis, kui hobune liikuma hakkab. Kuuldes Alex' viimast küsimust, vaatas tütarlaps uskumatu pilguga kuti poole. ,,Ole õnnelik, et ma üldse siia üles sain,'' vastas Mas kiirelt. Ta tundis ennast ikkagi üsna ebakindlalt.
|
|
|
Post by Alexander de Lang on Jul 2, 2009 14:48:30 GMT -5
Alexander raputas oige saatel pead ning suunas pilgu sel hetkel maha, kuid peagi oli tema pilk kinnitunud taas Maschale. "See tähendab vist ei-d," pomises ta vaikselt. "Nii... Üks asi on veel. Kui hobune liikuma hakkab, pead sa tema rütmi tunnetama ning enda puusi edasi-tagasi hobuse rütmis liigutama. Muidu Domino arvab, et tal on kartulikott seljas," õpetas ta kergelt muiates.
|
|
|
Post by Mascha Eliza Bleu on Jul 2, 2009 14:53:12 GMT -5
,,Ma pean m i d a tegema?'' kordas Mascha silmi pilgutades ning turtsatas siis korraks. ,,Ja mida ta siis tegema peaks, kui ta arvab, et ma kartulikott olen?'' küsis tütarlaps veel, hääles kahtlev toon.
|
|
|
Post by Alexander de Lang on Jul 2, 2009 14:56:24 GMT -5
"Enda puusi Domino kõndimise rütmis edasi-tagasi liigutama," ütles Alexander vaikselt naerdes, "Ta võib su seljast maha visata." Alex naeratas taas, lõpetades siis Domino silitamise.
|
|
|
Post by Mascha Eliza Bleu on Jul 2, 2009 15:00:08 GMT -5
,,Ahah,'' pomises Mascha. Kuuldes Alexanderi vastust, neelatas tütarlaps üsnagi kuuldavalt. ,,Sa ütlesid, et ta ei tee seda,'' lausus Eliza, hääles ka veidi tahtmatult sisse imbunud süüdistavat tooni.[/i][/color]
|
|
|
Post by Alexander de Lang on Jul 2, 2009 15:07:15 GMT -5
"Ega ma otseselt nüüd seda ei öelnud," ütles Alexander vaikselt ohates, tõstes siis ratsmed hobusel üle pea ning andes need Maschale. "Kui ta tunnetab, et sa ei suuda tema üle võimu saada, võib ta hakata lollitama," selgitas ta siis, astudes ühe kivi peale ning asetades siis Eliza näpud ümber ratsmete nii, et väike sõrm jäi siis nöörist allapoole ning ülejäänud sõrmed jäid ratsmest ülevalepoole.
|
|
|
Post by Mascha Eliza Bleu on Jul 2, 2009 15:13:15 GMT -5
,,"Ta on rahulik""Ta ei ole selline""Ta ei tee midagi",'' kordas Mascha ennistisi Alexanderi lausutud sõnu. ,,Mäletad, et sina vastutad ikkagist?'' lausus tütarlaps, väikese küsimusena ning togis siis korraks Dominod kandadega ja tõi kuuldavale vaikse kiljatuse, kui loom tema all liikuma hakkas.[/i][/color]
|
|
|
Post by Alexander de Lang on Jul 2, 2009 15:15:09 GMT -5
"Jah, mina vastutan. Ole nüüd ometigi rahulik," ütles Alexander turtsatades, kõndides nii igaks-juhuks Domino ja Maschaga kaasa, et hobune midagi hullu ei teeks.
|
|
|
Post by Mascha Eliza Bleu on Jul 2, 2009 15:18:22 GMT -5
,,Ma o l e n g i rahulik,'' lausus Mascha rohutades, kuid tema hambad olid tugevalt alahuulde surutud ning ta oli näost üsnagi kahvatuks tõmbunud.[/i][/color]
|
|
|
Post by Alexander de Lang on Jul 2, 2009 15:22:18 GMT -5
"Nii... Pööra nüüd paremale või vasakule, ise valid. Seal ees on suur kivi. Sa ju ei taha, et hobune enda jala ära murraks?" päris Alexander naeratades, märgates siis Mascha nägu. "Kuule, sa oled näost täitsa valge. Äkki lõpetame tänaseks?" uuris ta seejärel.
|
|